بسم الله الرحمن الرحیم

73 فرقه (فرقه شناسی)

پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) : امت من بر ۷۳ فرقه تقسیم خواهند شد که فقط یک گروه از آن در بهشت و ۷۲ فرقه در دوزخ خواهند بود

افسانه تحریف قرآن 4 - معرفی کتاب

نتیجه تصویری برای التحقيق في نفي التحريف عن القرآن الشريف

تاکنون مطالبی درباره اتهام مشهور «اعتقاد به تحریف قرآن» و نسبت آن به شیعه منتشر کرده ایم. در این شماره می خواهیم یکی از بهترین کتاب های این زمینه علمی را به خوانندگان گرامی معرفی نماییم.

«التحقیق فی نفی التحریف عن القرآن الشریف» نوشته آیت الله سید علی حسینی میلانی است. دسته بندی مطالب، گستردگی دامنه پژوهش، نثر روان عربی و تسلط نویسنده به میراث حدیثی شیعه و سنی از جمله ویژگی های برجسته کتاب است. این کتاب درباره

افسانه تحریف قرآن 3

یکی از مشهور ترین شبهاتی که در زمینه تحریف قرآن مطرح است، این است که مخالفان، شیعه را متهم می کنند به این که باور دارند نام امامان در قرآن بوده و حذف شده است. بنابراین، شیعیان به تحریف قرآن معتقدند!

این، شبهه مشهوری است و البته امام صادق علیه السلام به صراحت به آن پاسخ داده اند؛ در این حدیث مهم آمده است: « عن أبی بصیر قال سألت أبا عبد الله علیه السلام عن قول الله عز وجل:

افسانه تحریف قرآن 2


از آن جایی که مساله «تحریف قرآن» فقط به صورت قول به «کاستن از قرآن» و نه «افزودن به آن» مطرح شده است، طبیعتا در مقام پاسخ گویی، تنها باید به همان اولی پرداخت. ما نیز در سلسله مقالاتی ان شاء الله این موضوع را واکاوی می کنیم:


یکی از احادیث قطعی و صحیح نزد شیعه و سنی، حدیث شریف ثقلین است. ما با استفاده از این حدیث می توانیم از دو استدلال برای نفی تحریف قرآن استفاده کنیم:

1: در این حدیث، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به امت خویش توصیه فرموده اند که از قرآن و عترت تبعیت کنند که این پیروی، یگانه راه نجات است. حال اگر مسلمانی به تحریف قرآن کریم، معتقد باشد عملا راه هدایت برای او مسدود می شود. چرا که از سویی هدایت، منحصر در قرآن و سنت است و از سوی دیگر، قرآن - طبق باور او - تحریف شده، قابل اعتناء نیست. از طرف دیگر به روایات تنها هم نمی توان اکتفاء کرد. چرا که در میان آن ها هم احادیث جعلی و ضعیف فراوان یافت می شود و اساسا یکی از راه های تشخیص حدیث صحیح از ناصحیح، عرضه آن به قرآن است. بنابراین قرآنی که طبق فرض ما، اعتبار ندارد چگونه خود می تواند منشا اعتبار بخشی به روایات باشد!!!


اشکال: شما می گویید به دلیل حدیث ثقلین، ما احادیث تحریف را کنار می گذاریم. چرا حدیث ثقلین را بر احادیث تحریف، ترجیح می دهید؟ شاید اولی جعلی و دومی قطعی باشد!

جواب: برای این که حدیث ثقلین نزد همه فرق اسلامی متواتر، قطعی و خدشه ناپذیر و حال آن که احادیث تحریف، ضعیف و غیر قابل اعتماد است. بنابراین ترجیح حدیث ثقلین به احادیث تحریف، معتبر دانستن حدیث قطعی در مقابل حدیث ضعیف است!

2: اگر کسی معتقد به تحریف قرآن باشد، حتی از قرآن فعلی هم دیگر نمی تواند استفاده کند! چرا که ممکن است آیات حذف شده نقش قرینه و مفسِّر را برای آیات فعلی بازی می کرده است و اکنون با حذف شدن آنها، ما حتی از درک و تفسیر معنا و مدلول آیات فعلی هم ناتوانیم. بنابراین باور به حذف بخشی از قرآن، عملا کل قرآن را بدون استفاده می کند!

افسانه تحریف قرآن 1

پیش تر وعده داده بودیم که موضوع بعدی وبلاگ، بحث تحریف قرآن خواهد بود. یکی از موضوعات مهم و چالشی کلامی میان شیعه و سنی که مناقشات بسیاری را برانگیخته است و بعضا افرادی از هر دو فرقه، طرف مقابل را قائلان به تحریف قرآن خوانده اند. نویسنده معتقد است حتی اگر در واقع هم شیعه و سنی هر دو قائل به تحریف قرآن باشند، نباید یکدیگر را به این مطلب متهم کنند. چرا که اتهام پراکنی در این مورد خاص، در نهایت زوال اسلام را در پی خواهد داشت و آبروی این دین الاهی را خواهد برد؛ هر چند که تحقیق و پژوهش گسترده نشان می دهد در واقع نه شیعه و نه اهل سنت به این موضوع معتقد نیستند و صداهای ضعیفی که از میان این دو گروه گاه برمی خیزد و سخن از تحریف می گوید، اعتباری ندارد. ان شاء الله در پست های آتی برخی از اتهاماتی را که در این زمینه به شیعه وارد شده است، مورد بحث و بررسی قرار داده، بی پایگی این اتهام آشکار به پیروان امیرمومنان را روشن خواهیم ساخت.

با ما همراه باشید ...

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان11 ( پایانی )


در سلسله یادداشت های گذشته، مباحثی پیرامون توسل مطرح کردیم که امیدواریم مورد استفاده عزیزان قرار گرفته باشد. با اسناد متعدد، مواردی نشان دادیم که علمای برجسته اهل سنت به جواز توسل فتوا داده و یا خود متوسل شده اند!!!

ان شاء الله در آینده نزدیک، مطالبی را پیرامون تهمت وهابیان و برخی مخالفان به شیعه مبنی بر اعتقاد به تحریف قرآن را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد. حسن ختام موضوع توسل، معرفی چند کتاب است که به مساله توسل و شبهات پیرامون آن پرداخته اند: 

1: آیین وهابیت نوشته آیت الله جعفر سبحانی 

2: در ساحل حقیقت نوشته آقای رضا محمدی

3: وهابیان را بهتر بشناسیم نوشته آقای علی اصغر رضوانی

4: فتنه وهابیت نوشته جناب احمد زینی دحلان

5: شناخت وهابیت نوشته استاد نجم الدین طبسی


توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان10

 

سوال: آیا از میان علمای اهل سنت و نیز وهابیت، مطلبی در خصوص جواز توسل آمده است؟

پاسخ: بله موارد متعددی وجود دارد که در چند مقاله پیشین، مصادیقی از آن را ذکر کردیم. اینک و در این بخش، چند مورد دیگر را می آوریم و ان شاء الله پرونده بحث اعترافات عالمان سنی را با این مقاله کوتاه خواهیم بست و از مقاله بعدی به مساله دیگری خواهیم پرداخت. 

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان9


سوال: آیا از میان علمای اهل سنت و نیز وهابیت، مطلبی در خصوص جواز توسل آمده است؟


پاسخ: بله موارد بسیاری وجود دارد که در چند مقاله پیشین، اشاره ای کوتاه و گذرا داشتیم و در این یادداشت اعتراف صریحی از یک کتاب علمی معتبر در این باره نقل می کنیم:


الْقَوْل الأْوَّل: جَوَازُ التَّوَسُّل بِالأْنْبِیَاءِ وَالصَّالِحِینَ حَال حَیَاتِهِمْ وَبَعْدَ مَمَاتِهِمْ. قَال بِهِ مَالِکٌ، وَالسُّبْکِیُّ، وَالْکَرْمَانِیُّ، وَالنَّوَوِیُّ، وَالْقَسْطَلاَّنِیُّ، وَالسَّمْهُودِیُّ، وَابْنُ الْحَاجِّ، وَابْنُ الْجَزَرِیِّ. 


قول اول : جواز توسل به انبیاء و صالحین در حال حیاتشان و پس از وفاتشان.مالک و سبکی و کرمانی و نووی و قسطلانی و سمهودی و ابن الحاج و ابن الجزری این نظر را داشته اند.


الموسوعة الفقهیة الکویتیة، ج4، ص24 


( در نگارش این مقاله، از برخی مطالب سایت موسسه تحقیقاتی ولیعصر عج استفاده شده است )

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان8

سوال: آیا از میان علمای اهل سنت و نیز وهابیت، مطلبی در خصوص جواز توسل آمده است؟
پاسخ: در این باره موارد گوناگونی وجود دارد که در این شماره هم به یکی دیگر از آنها می پردازیم:

محمد بن منکدر

در کتاب تاریخ مدینة دمشق درباره ایشان، چنین روایت شده است:
قال : ویأت فی المسجد متلوذا بقبر رسول الله (ص) مرة ، وبمنبره مرة ، حتى کاد یصبح ، فإذا شخص فی السواد یقول له : دونکها یا محمد قال : فمد یده ، فإذا صرة فیها ثمانون دینارا قال : وغدا علیه الرجل ، فدفعها إلیه ...

مشکلی داشت و به قبر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پناهنده می شد و به ایشان توسل می کرد و می گفت: یا محمد! دستش را سمت ضریح مطهر دراز کرد و کیسه ای گرفت که در آن 80 دینار بود.

منبع: ابی القاسم علی بن الحسن ابن هبه الله بن عبد الله شافعی، تاریخ مدینه دمشق، ج 56، ص 61. 
( در نگارش این مقاله، از برخی مطالب سایت موسسه تحقیقاتی ولیعصر عج استفاده شده است ) 

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان7

سوال: آیا از میان علمای اهل سنت و نیز وهابیت، مطلبی در خصوص جواز توسل آمده است?

پاسخ: بله موارد متعددی می توان یافت که در هر مقاله به یک مورد اشاره می کنیم:

نفر سوم: ابن الحاج (از علمای مالکی) ایشان در یکی از کتاب های خودش می نویسد: « فمن توسل به أو استغاث به أو طلب حوائجه منه فلا یرد ولا یخیب لما شهدت به المعاینة والآثار ... » هر کس به پیامبر (صلی الله علیه و آله) توسل کند یا به آن حضرت استغاثه کند یا این که حوائج خود را از پیامبر (صلی الله علیه و آله) بخواهد، حاجت او رد شدنی نیست و ناامید نمی شود. من خودم شاهد بودم مواردی را که از حضرت حاجت خواستند و حاجت خود را هم گرفتند .

الفاسی العبدری (ابن الحاج )، ابو عبد الله محمد بن محمد، المدخل، ج1، چاپ مکتبه دار التراث قاهره، ص 285.

( در نگارش این مقاله، از برخی مطالب سایت موسسه تحقیقاتی ولیعصر عج استفاده شده است

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان6

سوال: آیا از میان علمای اهل سنت و نیز وهابیت، مطلبی در خصوص جواز توسل آمده است؟

پاسخ: موارد متعددی هست که در یادداشت قبلی به یک مورد اشاره کردیم و اکنون مورد دوم را معرفی می کنیم:

علامه سمهودی

ایشان کسی است که جناب ابن عماد حنبلی در باره ایشان می گوید: الامام القدوة الحجة ...

یعنی کسی که هم الگو است و هم حجت.

ابن عماد حنبلی، شذرات الذهب، ج 8، ص 50.

سمهودی در کتاب وفاء الوفاء باخبار دار المصطفی، جلد 5، چاپ مؤسسه الفرقان مکه مکرمه و مدینه منوره، می گوید:

اعلم ان الاستغاثة والتشفع بالنبی (ص) وبجاهه وبرکته الی ربه تعالی من فعل الانبیاء والمرسلین وسیر السلف الصالحین، واقع فی کل حال قبل خلقه (ص) وبعد خلقه فی حیات النبویة ومدة البرزخ وعرصات القیامة .

بدان استغاثه (یعنی مستقیم کمک خواستن از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مثلا بگوییم ای رسول خدا به فریادم برس ) و طلب شفاعت از رسول خدا (صلی الله علیه و آله)‌ و مقام و برکت آن حضرت، از کارهای انبیاء و پیامبران و سیره سلف صالح در هر حال چه قبل از خلقت و چه بعد از خلقت و در برزخ و در قیامت بوده است.

سمهودی، وفاء الوفاء باخبار المصطفی، با تحقیق دکتر قاسم سامرایی، چاپ مؤسسه الفرقان، ج 5

( در نگارش این مقاله از برخی مطالب سایت موسسه تحقیقاتی ولیعصر (عج) استفاده شده است)

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان5

سوال: آیا از میان علمای اهل سنت و نیز وهابیت، مطلبی در خصوص جواز توسل آمده است؟

پاسخ: با یک بررسی کوتاه موارد بسیاری می توان یافت که ان شاء الله در هر مقاله به یک مورد اشاره می کنیم:

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان4


بررسی کوتاه استدلال وهابیت بر رد و نفی توسل:


http://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=10091


(دیدن این کلیپ به عزیزان توصیه می شود)

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان3

در ادامه مباحث توسل و بررسی شبهات پیرامونی آن، گفتگویی کوتاه آورده ایم از دو دانشمند شیعه و وهابی که درباره این موضوع به مباحثه پرداخته اند:

شیعه: استدلال شما برای اثبات شرک شیعه چیست؟

وهابی: ما بر اساس این استدلال، شیعه را مشرک و کافر می دانیم:

الف) شیعه، توسل می کند. ( از غیر خدا حاجت و کمک می خواهد )

ب) هرکس توسل کند، مشرک است.

نتیجه) پس شیعه مشرک است.

شیعه: ولی توسل در قرآن هم آمده است!!

سنی: کدام آیه را می گویید؟

شیعه: در آیه 97 سوره یوسف، فرزندان یعقوب به پدرشان می گویند (یا ابانا استغفرلنا) یعنی ای پدر برای ما استغفار کن و حضرت یعقوب هم نه تنها از این که به او متوسل شده اند، انتقاد و نهی نمی کند بلکه برای شان استغفار هم می کند. چرا که قرآن در ادامه آیه شریفه می فرماید:

(قالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَکُمْ) یعنی به زودی برایتان استغفار می کنم! این نشان می دهد که توسل، مشروع است و مورد تایید پیامبر خدا!

وهابی: ولی در آن زمان حضرت یعقوب زنده بود. شما شیعیان از امامان مرده خود حاجت می خواهید!

شیعه: اولا تعبیر مرده تعبیر مودبانه ای نیست. چرا که ما معتقد به شهادت آل الله هستیم. ثانیا شما اول گفتید کمک خواستن از غیر خدا، اشکال دارد و این موضوع در مرده و زنده بودن آن شخصی که از او کمک می خواهیم، تاثیری ندارد. به عبارت دیگر اگر کمک خواستن از غیر خدا، شرک باشد آن موقع دیگر فرقی نمی کند که آن شخص مرده است یا زنده. زیرا اصل کار ( یعنی کمک خواستن از غیر خدا ) از نظر شما رفتاری مشرکانه و غیر توحیدی است.

نهایتا شما می توانید بگویید که شیعه با این کار، نادانی خود را نشان می دهد. چرا که امامان آن ها صدای شان را نمی شنوند و توانایی تصرف در عالم ندارند که البته این مساله هم خطایی آشکار است و در کتاب های خود شما می توان اشکالاتش را یافت.

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان 2



وهابیان می گویند: شما شیعیان، به زیارت امامان می روید و آن ها را واسطه خود و خدا می دانید و می کوشید به وسیله آنها، حاجات تان را برآورده کنید. در حالی که امامان شما هزار و اندی سال پیش مرده اند و سخن شما را نمی شنوند. بنابراین شما مشرک هستید و واجب القتل!!!


پاسخ: فارغ از این که آیا توسل، شرک است یا خیر که ان شاء الله در پست جداگانه ای به آن خواهیم پرداخت، باید به وهابیان گفت: نهایت مساله ای که شما می توانید ادعا کنید، این است که بگویید: شیعه، نادان است! زیرا وقت خودش را صرف زیارت و صحبت با کسی می کند که سال ها پیش از دنیا رفته است و نه سخن ما را می شنود و نه می تواند کاری کند. بنابراین شما می توانید شیعه را متهم به نادانی کنید - البته این اتهام هم کاملا بیجا و نابخردانه است و به وقتش مفصلا بحث خواهیم کرد - اما نمی توانید شیعه را متهم به شرک کنید و واجب القتلش بخوانید. چرا که توسل - طبق ادعای شما - کاری عبث و بیهوده است و نشان دهنده بی خردی عامل آن نه باعث شرک و بت پرستی و ...  .
منتظر ادامه این بحث جذاب و مهم باشید ...

توسل؛ طعنه جاهلان، تبیین عالمان 1

یکی از موضوعات مهم در میان مسائل گوناگون اختلافی بین شیعه و برخی مذاهب دیگر، مساله محوری توسل بوده و هست. مخالفان شیعه از این ابزار به عنوان حربه ای جهت اتهام زنی به شیعه و حتی تکفیر آن ها استفاده کرده و می کنند. ان شاء الله در سلسله یادداشت هایی به این موضوع مهم و اساسی خواهیم پرداخت و پرده از راز مغالطه سلفی ها برخواهیم داشت. منتظر باشید ...

منوی موضوعات وبلاگ
سلام علیکم
به حول و قوه الهی این وبلاگ در تاریخ 19/10/1392 با هدف معرفی اجمالی فرق اسلامی و دفع شبهات وارده بر مکتب اهل بیت (علیهم السلام ) یعنی مذهب حقه شیعه اثنی عشری از جانب سایر فرق به ویژه وهابیت راه اندازی شد!
در ضمن برخی با امکانات تبلیغی بسیار عظیمی که در اختیار دارند اینطور وانمود می کنند که مسلمانها دو دسته اند آنهم شیعه و سنی!!!
اما ما می خواهیم بگوییم مسلمانها ده ها فرقه اند که یکی از آنها شیعه است!!!
دنبال کنندگان ۶ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آرشیو موضوعی وبلاگ